PLASFED’in 3. dönemi göreve başladı

Plastik Sanayicileri Federasyonu’nun (PLASFED) 3. Olağan Genel Kurul Toplantısı, 19 Haziran 2018 günü İstanbul'da gerçekleştirildi.

2012-2018 yılları arası yönetim kurulu başkanlığı yapan ve görev süresi sona eren Selçuk Aksoy, genel kurul toplantısında yaptığı konuşmada “Sektörümüz genç ve dinamik bir sektör. Tüzük gereği başkanlığa devam etmem için bir engel olmasa da sivil toplum kuruluşlarımızda yeni arkadaşlarımızın görev alması gerektiğini düşünüyorum. Yeni dönemde arkadaşlarımıza destek olmaya devam edeceğim” diye konuştu.

Plastik işleyen, üreten, geri dönüştüren firmaların en büyük ihtiyacının eğitim olduğuna dikkat çeken Aksoy, “Sektörümüzün olduğu gibi toplumun da en büyük ihtiyacı eğitim. Plastiğin ne kadar ekonomik, çevreci, enerji verimli ve faydalı bir ürün olduğunu tüm topluma öğretmek bizim sorumluluğumuzda. Bu faaliyetlerimizin koordineli bir şekilde sürdürüleceğine inanıyorum” dedi.

Genel kurul toplantısında PLASFED'in 2018-2021 dönemi yeni yönetim ve denetim kurullarının da seçimi yapıldı. Yapılan oylamada oy birliği ile göreve gelen yönetim adına konuşma yapan Hüseyin Semerci, 2010 yılında federasyon kuruluş çalışmalarına başlandığını ve 2011 Ekim ayında PLASFED’in kurulduğunu hatırlatarak; “Uzun yıllar sivil toplum hayatına hizmet veren Selçuk Aksoy’un başkanlık süresince vermiş olduğu emek ve çalışmalardan ötürü teşekkür ederim. Ben de bugün yeni yönetim kurulu üyeleri adına sizlere teşekkür ediyorum. Yeni dönemde önceliği olabildiğince gelir yaratmaya odaklı projelere vereceğiz” dedi.

Genel kurul sonucu oluşan yönetim ve denetim kurulu üyeleri şu isimlerden oluştu: Hüseyin Semerci (Başkan), Fahriye Yüksel (Başkan Yardımcısı), Mehmet Kazım Sertdemir (Başkan Yardımcısı), Reha Gür (Muhasip Üye), Mehmet Hakan Atalay (Sekreter Üye), Selçuk Gülsün (Yönetim Kurulu Üyesi), İlker Biliktü (Yönetim Kurulu Üyesi), Selahattin Onatça (Yönetim Kurulu Üyesi), Teoman Arıkan (Yönetim Kurulu Üyesi), Şener Gencer (Yönetim Kurulu Üyesi), Ayhan Çatalkaya (Yönetim Kurulu Üyesi), Burç Angan (Denetim Kurulu Üyesi), Muhammet Yıldırım (Denetim Kurulu Üyesi), Hüseyin Yücel (Denetim Kurulu Üyesi).