PLASFED'den Yalova Üniversitesi'ne Ziyaret

PLASFED Yönetim Kurulu, Yalova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Öksüz, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Öztaş ve Polimer Teknolojisi Mühendisliği Bölümü öğretim görevlileri ile bir toplantı gerçekleştirerek bölümün başarısını arttırmak adına atılabilecek adımları değerlendirdi. Toplantı sonrasında plastik sektörüne verdiği katkılardan dolayı Prof. Dr. Hüseyin Yıldırım'a bir plaket takdim edildi ve akabinde bölümün teknik imkanlarını ve devam eden araştırmaları tetkik etmek adına laboratuvarlar ziyaret edildi.

PLASFED Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Karadeniz ziyaret sonrası yaptığı açıklamada “Üniversitemiz sektörümüze kalifiye personel sağlanması noktasında gerçekten çok önemli bir misyon üstlenmiş durumda. Yalnızca teknik imkanlar değil öğretim görevlilerimizin yetkinlikleri ve araştırma konuları da takdire şayan. Özellikle ABD ve Avrupa’da bulunan araştırmacılarımızın bölüme kazandırılarak adeta bir tersine beyin göçü başlatılmış olması bizleri çok mutlu etti. Önümüzdeki dönemde bölümün başarısını daha yukarılara taşımak adına işbirliğimiz devam edecek” dedi.

Plastik sektörünün akademi alanındaki en önemli isimlerinden olan Prof. Dr. Hüseyin Yıldırım ise “Bölümümüzün bilinirliğinin arttırılması ve Üniversite-Sanayi işbirliğinin derinleştirilmesi anlamında plastik sektörünün çatı kuruluşu PLASFED ile bir araya gelmekten mutluyuz. Özellikle kamu nezdinde, sektörün ve dolayısıyla bölümün stratejik önemini anlatmak açısından işbirliğimizi derinleştireceğiz” dedi.