Boytek Reçine'den Açıklama

Sektör mensuplarımızdan ve aynı zamanda Federasyonumuzun üye derneklerinden Kompozit Sanayicileri Derneği'nin yönetim kurulu üyelerinden Boytek Reçine firmasında 12 Nisan 2017 günü meydana gelen üzücü kaza ile ilgili Boytek Reçine Genel Müdürü Sayın İsmail Darcan imzasıyla duyurulan metni aşağıda bilgilerinize sunarız.

"Sevgili İş Ortaklarımız,

12/04/2017 tarihinde firmamıza ait Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan doymamış polyester reçinesi üretim tesislerinde gerçekleşmiş olan ve hepimizi üzen durumla ilgili olarak; şirket bünyemizde bu tesiste kullandığımız 7 adet reaktörden birinde, teknik sebeplerle ortaya çıkan kontrolsüz ısı artışı oluşmuş, dolayısıyla çevreye duman yayılmaya başlamıştır. Şirketimizdeki köpüklü (hot foam) söndürme sistemi devreye girmiş ve Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi İtfaiyesi'ne haber verilerek ısı ve duman yayılımını kontrol altına almak için reaktör cidarlarında su ile soğutma islemi uygulanmıştır. Soğutma işlemi ve etrafa duman yayılımı 06.30-11.30 arası devam etmiştir.


Şirketimizin ana prensiplerinden biri de her zaman güvenliği ve sürekliliği sağlamaktır. Müşteri ve bayilerimizin bu durumdan etkilenmemesi için ek tesislerimizde kesintisiz gerçekleştireceğimiz üretim ile hizmetimizi sürdüreceğimizi bildirmek isteriz.

Bu bağlamda başta Tekirdağ Valiliği olmak üzere, Çerkezköy ve Kapaklı Kaymakamlığı, Tekirdağ ve Çerkezköy Belediye Başkanları, Tekirdağ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Tekirdağ İtfaiye Müdürlüğü, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi İtfaiye Grubu, Bölge Emniyet Teşkilatı, AFAD ve Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi yönetici ve çalışanlarına, tesisimiz komşularına ve Çerkezköy halkına yanımızda oldukları için teşekkürlerimizi sunmak isteriz.

Özellikle bu konuda basında çıkmış olan maksatlı ve abartılı haberlere infiallerini belirterek kalben ve canla başla tesislerini tekrar çalışacak hale getirmek için gayret sarf eden Boytek ailesi üyelerine ve geçmiş olsun dileklerini esirgemeyip yurt içinden ve yurt dışından bize olan güven ve dostluklarını hissettiren bayi, tedarikçi, müşteri, dost ve sevenlerimize şükranlarımızı arz ederiz.

Saygılarımla."