2 Mart 2021 Salı günü TOBB Ambalaj Sanayi Meclisi Başkanı ve aynı zamanda İSO Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Mustafa TACİR, Plastik Sanayicileri Federasyonu’na ziyaret gerçekleştirdi. Federasyon Başkanımız Ömer KARADENİZ’in ev sahipliğinde, PLASFED Yönetim Kurulu Üyesi ve PAGDER Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk GÜLSÜN, PLASFED Yönetim Kurulu Üyesi ve PAGDER Yönetim Kurulu Üyesi Tarık ÖZDEMİR ile Genel Sekreter Murat İNKÜN görüşmede yer aldı.

Nezaket ziyareti çerçevesinde gerçekleştirilen bu görüşmede plastik sektörüyle ilgili sanayimizi ilgilendiren konulara değinildi. Özellikle hammadde ve navlun fiyatları, tedarik zinciri, dövizdeki hareketlenmeler, petrol fiyatları ve Türkiye’deki sanayinin durumu ile ilgili PLASFED tarafından Sayın Mustafa TACİR’e görüşler iletildi. Federasyonumuz Başkanı ve aynı zamanda İSO Meclis Üyesi 35. Grup Komite Başkanı olan Ömer KARADENİZ, PLASFED’in çatı kuruluşu olarak tüm sanayiyi ilgilendirecek çalışmalar için adım atmaya hazır olduğunu belirtti ve “Sanayisi gelişmeyen ülkelerin her zaman geride kalacağını” söyleyerek bunun üstesinden ancak birlik ve beraberlikle gelineceğini vurguladı.

PLASFED Yönetim Kurulu Üyesi ve PAGDER Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk GÜLSÜN de ülkenin ilerlemesinde en önemli pay sahiplerinden biri olan sanayinin ve sanayicinin sorunlarına değil, bu sorunlara çözüm üretmeye odaklanmak gerektiğini söyledi. Plastik sektörünün çok kapsamlı bir katma değer yaratmasına rağmen hammadde bazında en fazla sıkıntı çeken sektörlerden biri olduğunu vurgulayan GÜLSÜN, bu noktada yatırımın gerekliliğinin altını çizdi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve İstanbul Sanayi Odası olarak plastik sektörünün birçok iş koluna verdiği desteğin farkında olduklarını belirten Mustafa TACİR, sektörün hammadde, tedarik ve diğer belli başlı sorunlarını çözmek ve sektörü katma değerli üretime yönlendirmek için başta PLASFED olmak üzere tüm STK’lar ile iş birliği içerisinde olmaya devam edeceklerini söyledi.

Görüş ve önerilerin ele alındığı bu ziyaretin sonunda Mustafa TACİR’e teşekkürlerini ileten Ömer KARADENİZ, PLASFED’in de üyeleriyle birlikte sanayicinin sırtındaki yükü hafifletmek adına başta TOBB ve İSO olmak üzere birçok STK’lar ile çalışmalarını sürdüreceğini ifade etti.