PLASFED GYK Toplantısı 14.05.2020'de İSO Başkanı Sayın Erdal Bahçıvan'ın Katılımıyla Gerçekleşti

İstanbul Sanayi Odası Başkanı Sayın Erdal Bahçıvan’ın katılımda bulunduğu PLASFED GYK Toplantısı 14 Mayıs 2020 Perşembe günü Başkanımız Ömer Karadeniz’in yönetiminde icra edildi.

Sözlerine öncelikle katılımcılara teşekkür ederek başlayan Başkanımız Ömer Karadeniz kısa bir değerlendirme yaparak, kısa çalışma ödeneği, mücbir sebep uygulamaları SGK, KDV ve Muhtasar Ödemelerinin Ötelenmesi gibi konuları ele almak ve İSO Başkanı Bahçıvan’ın bu konulardaki düşüncelerini dinlemek için açılış konuşmasını yaptıktan sonra sözü Sayın Erdal Bahçıvan’a devretti.

Kısa bir değerlendirme yapan Erdal Bahçıvan, Covid-19 sürecinin en çok hangi sektörü olumsuz etkileyeceğine ilişkin bir değerlendirme yapmanın erken olduğunu ifade etti. Hizmet sektörünü ayakta tutan en büyük etkenin “TALEP” olduğunu belirten Bahçıvan, İstanbul Sanayi Odası olarak pandemi süreci başlangıcından bu yana yapmış oldukları çalışmaları anlattı. Nakit ihtiyacın mümkün olduğu kadar sürecin başında sağlam tutulması, İstihdamın bir zayiata uğramadan korunması ve Kamu alacakları noktasında firmaların rahatlatılması gibi 3 temel konudan bahseden Bahçıvan, bu üç konunun, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi tarafından alınan ilk önlemler paketinde olabildiğince programa yansıtıldığını anlattı. Pandemi döneminde meslek liselerin de başarısına vurgu yapan Erdal Bahçıvan “Bu zor dönemde kendini fazlasıyla gösteren meslek liselerimizin bu çalışmalarını destekleyenlerin bu okulların yanında olmalarına devam etmelerini, hem eğitim kalitesinde hem staj noktasında bu okullarımıza desteklerini esirgememelerini diliyorum. Sanayiye eleman gelmiyor sorunun çözümü, umuyorum bu süreçten Meslek Liselerimizin yeniden eski saygın günlerine kavuşmuş bir şekilde çıkarak çözülmüş olacak” dedi. Konuşmasının sonunda katılımcıların sorularını cevaplayan Erdal Bahçıvan bu keyifli toplantı için Başkanımız Ömer Karadeniz’e teşekkür ederek ayrıldı.

GYK toplantısında salgın dönemi desteklerinin genişletilmesi ve salgın sonrası devam ettirilmesi adına yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Başkanımız Ömer Karadeniz, destek mekanizmaları ve salgın sonrası dönem hakkında üyelerle fikir alışverişinde bulundu. YEKDEM (Yenilenebilir Enerji Kaynakları Destekleme Mekanizması) konusuna da değinen Karadeniz, 2020 yılının sonuna ötelenmesi konusunda bir taleplerinin olduğunu hatta mümkünse daha da ileri bir tarihe alınmasının iyi olacağını ifade etti.

Toplantı sonunda katılımcılara tek tek teşekkür eden Başkanımız Ömer Karadeniz, “Bu zorlu dönemde sektör olarak birlik ve beraberlik içinde, sağlıklı bir şekilde hareket etmeye devam etmeliyiz” dedi.