PLASFED Ailesi Büyüyor: Çukurova Plastik Sanayicileri Derneği kuruluyor!

PLASFED’den örgütlenme yılı olarak ilan ettiği 2014’te etkinliğini artıran bir adım daha!

Çukurova Plastik Sanayicileri Derneği de kuruluyor!

Türkiye plastik sektöründe faaliyet gösteren ve 1000’i aşkın firmayı temsil eden PLASFED Plastik Sanayicileri Federasyonu, örgütlenme yılı olarak ilan ettiği 2014’te, temsil gücünü ve etkinliğini artıracak çalışmalarına devam ediyor.

20 Haziran 2014 tarihinde yapılan PLASFED Yönetim Kurulu toplantısında, Doğu Akdeniz Bölgesi’nde faaliyet gösteren plastik sanayicilerini kucaklayarak aynı çatı altında biraraya getirecek olan Çukurova Plastik Sanayicileri Derneği’nin kurulmasına karar verildi. Merkezi, bölgedeki plastik sektörünün faaliyetlerinin yoğunlaştığı Adana’da faaliyet gösterecek derneğin kuruluş çalışmalarını EMS Plastik firması Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Selahattin Onatça yürütecek. Derneğin kuruluş çalışmaları Eylül ayına kadar tamamlanacak ve PLASFED’in Eylül ayı Yönetim Kurulu Toplantısı Adana’da yapılacak.

Hedefimiz, plastik sektörünü daha etkin şekilde temsil edebilmek ve böylece Türkiye ekonomisinde daha fazla söz sahibi olabilmek; dolayısıyla dünya plastik pazarından da daha fazla pay alabilmek. PLASFED, gelecekte de sektörümüzün saygın ve önde gelen diğer sivil toplum örgütlerinin katılımıyla, halen yürüttüğü güçlü temsil, karar alıcılar nezdinde etkili olma ve sektör savunuculuğuna yönelik faaliyetlerini daha da geliştirme imkanına kavuşmuş olacak.

Yılın sonuna kadar Kocaeli, Konya ve Adana’da plastik sanayicileri dernekleri kurma hedefimizin ilk etabını bu kuruluşla gerçekleştiriyoruz. Yılın ikinci yarısında da örgütlenme çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz. Her yeni oluşum, sesimizin daha gür, daha güçlü çıkmasını sağlayacaktır.

“Birlikte ve daha güçlü” sloganıyla çalışmalarını yürüten ve plastik sektörünün üst örgütü olarak PLASFED olarak, Çukurova Plastik Sanayicileri Derneği kuruluş çalışmalarını sürdüren EMS Plastik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sayın Selahattin Onatça ve değerli sanayici arkadaşlarına katkılarından dolayı teşekkür eder, çalışmalarında başarılar dileriz.