Aile Şirketleri ve Kurumsallaşma Meclis Çalışma Grubu Toplantısı

26 Şubat 2020 Çarşamba günü İstanbul Sanayi Odası’nın Odakule Merkez İstanbul adresinde Aile Şirketleri ve Kurumsallaşma Meclis Çalışma Grubu Toplantısı icra edilmiştir. Söz konusu toplantıya Eren Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Ahmet Eren konuk olarak katılım sağlamıştır.

Toplantının açış konuşmasını yapan PLASFED Yönetim Kurulu Başkanı ve İSO Aile Şirketleri ve Kurumsallaşma Meclis Çalışma Grubu Başkanı Sayın Ömer Karadeniz, kurumsallaşmanın firmaların sonraki nesillere aktarılması için elzem olduğundan bahsederek, meclis çalışma grubu olarak her toplantılarında Türkiye’nin önde gelen şirketlerinin Yönetim Kurulu Başkanlarını ağırladıklarını ve tecrübelerinden faydalandıklarını belirtti. Sözlerine “Bugün de aramızda ülkemizin en önemli özel sektör kuruluşlarından Eren Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Eren’i ağırlamaktan memnuniyet duyuyoruz. Eminim ki kendilerinin kurumsallaşma yolunda edindikleri tecrübelerden çokça öğreneğimiz var” diyerek devam eden Ömer Karadeniz sözü Ahmet Eren’e bıraktı.

Konuşmasında dünyaya bakıldığında aile şirketlerinin öneminin ne kadar büyük olduğunu, geçmişe nazaran aile şirketlerinin dünya pazarında gittikçe hızlı bir şekilde yer almaya başladığını ifade eden Ahmet Eren aile şirketlerini batıran ya da olumsuz etki eden sebepleri de açıklayarak “aile şirketlerinde özellikle aile bireyleri arasında uzlaşma kültürü olması gerekiyor, bu uzlaşma kültürünün yaratılmasında eğitimli bireylerin olması da önem arz ediyor” dedi.