İSO 35. Grup Plastik Hammaddeleri ve Plastik Enjeksiyon Mamulleri Sanayii Meslek Komitesi, “Üniversite Sanayi İş Birliği Bilgilendirme Toplantısı” düzenledi. Çok sayıda sanayicinin ve üniversite öğrencilerinin katıldığı toplantı, Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) akademisyenleri, YTÜ KOOP Müdürlüğü ve Yıldız Teknoloji Transfer Ofisi'nin katılımıyla 20 Aralık 2024 tarihinde gerçekleştirildi.
İstanbul Sanayi Odası (İSO) 35. Grup Plastik Hammaddeleri ve Plastik Enjeksiyon Mamulleri Sanayii Meslek Komitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) akademisyenleri, YTÜ KOOP Müdürlüğü ve Yıldız Teknoloji Transfer Ofisi'nin katılımıyla 20 Aralık 2024 tarihinde Odakule’de Üniversite Sanayi İş Birliği Bilgilendirme Toplantısı düzenledi. Açılış konuşmalarını 35. Grup Meclis Üyesi ve Komite Başkanı Ömer Karadeniz ile YTÜ Yıldız Teknopark Genel Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Zafer Gemici yaptı.
Karadeniz: “Rekabet üstünlüğü için küresel ölçekte düşünmeliyiz"
Toplantı, 35. Grup Plastik Hammaddeleri ve Plastik Enjeksiyon Mamulleri Sanayii Meslek Komitesi Başkanı Ömer Karadeniz’in açılış konuşmasıyla başladı. Türkiye’nin en önemli konu başlığının üniversite sanayi iş birliği olduğunu söyleyen Karadeniz, sanayimizin rekabet üstünlüğünü elde edebilmesi ve koruyabilmesi için küresel ölçekte düşünmesi, özgün teknolojiler geliştirmesi ve katma değeri yüksek ürünler üretmesi gerektiğini belirtti. Bunun yolunun da sanayiyle üniversite arasında oluşacak iş birliğiyle mümkün olabileceğini kaydeden Karadeniz, Türk sanayisinin ve üretiminin daha güçlü olabilmesi için gerekli adımların atılması gerektiğini vurguladı.
Hem Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği hem de İstanbul Sanayi Odası’nın üniversite sanayi iş birliği için uzun yıllardır çalıştığını, emek verdiğini ifade eden Karadeniz, “Gerçekleştirme noktasında aslında çok iyi noktalara geldik, ancak gönlümüz sorunun temeline inip, çözüme kavuşturabilmek” dedi.
Gemici: “Sektör temsilcileriyle iş birliği içindeyiz”
Doç. Dr. Teknopark Genel Müdürü Zafer Gemici, ana amaçlarının sanayiye öğrenci yetiştirebilmek olduğunu söyleyerek, ülkemize katkıda bulunacak her türlü işleyiş içinde yer almak istediklerini bildirdi. Hem sanayi hem de öğrenciler için daha nasıl faydalı olunabileceği üzerine sürekli kafa yorduklarını ifade eden Gemici, bugün bu amaçla burada olduklarını dile getirdi. Sanayicinin ihtiyacı olan konuları daha iyi analiz edip, öğrencileri o yönde hazırladıklarını anlatan Gemici, sektör temsilcileriyle sürekli iş birliği içinde olduklarını bildirdi.
Sanayi kuruluşlarıyla yenilikçi iş birlikleri geliştirmeyi arzu ederek, sürdürülebilir kalkınmayı hedefleri arasına aldıklarını söyleyen Gemici, her geçen gün bu çalışmalarının altını güçlendirmeye çalıştıklarını dile getirdi.
Toplantı sunumlarla devam etti
Açılış konuşmalarının ardında Yıldız Teknoloji Transfer Ofisi Proje Geliştirme Müdürü Aycan Özalp Üniversite sanayi iş birliğine yönelik kamu destekleri hakkında katılımcılara bilgi aktardı.
Daha sonra ise YTÜ KOOP Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Emrah Özcan öğrencilerin sanayide uzun dönem stajına imkan sağlayan KOOP Staj Modeli hakkında bilgilendirme yaptı.
Toplantının sonraki bölümünde Prof. Dr. Tarık Eren ve Doç. Dr. Ömer Tahir Günkara plastik ve kimya sektörlerine yönelik üniversite sanayi iş birliği iyi örneklerini katılımcılar ile paylaştı. Yıldız TTO Teknopark’ta yer alan Biolive firmasından Duygu Yılmaz da bu kapsamda bir sunum gerçekleştirdi.